12 september, 2017

Vår metod

 

Vårt arbetssätt är processorienterat med utgångspunkt i konceptet Självklar Ledarutveckling.

Upplevelsebaserat lärande
Utvecklingsprocessen sker via egna upplevelser genom praktiska övningar. Vi lär oss effektivt genom att göra. Det ger oss en insikt och medvetenhet som känns och håller över tiden. Träning ser vi som en självklar del i lärandet.
Övning ger färdighet!

Medveten närvaro – mindfullness
Vi tränar oss i medvetenhet och att använda ”stillhetens” kraft. Konsten att vara här och nu, att stänga av omvärldens brus, att lyssna och känna in de inre resurserna och fånga möjligheterna.

Teori och verktyg 
Vi använder kortare teoripass och modeller som bidrar till en intellektuell förståelse. Dessutom erbjuder vi flera konkreta verktyg som är effektiva och lämpliga att integrera i vardagen.

Reflektion
Vi reflekterar och skapar medvetenhet kring det som sker inom oss, i rummet och i samspelet med omvärlden
– ett lärande av erfarenheter i situationer och relationer.

Mänskliga möten och dess skapande kraft 
Möten mellan människor möjliggör en spegling av oss själva, vi ser oss själva och andra i nya perspektiv. Via möten och dialog kan vi utbyta erfarenheter och öppna upp för olikheter.

 

Vi arbetar utifrån 3 olika arenor:

Individen
Din inre arena och ditt personliga ledarskap. Arbete med din självkännedom, dina värderingar, ditt förhållningssätt och hur ditt beteende uppfattas av andra.

Teamet
Den interpersonliga arenan och ditt ledarskap. Vilka individer och roller ingår i ditt team? Du själv i relation till andra. Fokus på samverkan, relationer, kommunikation och feedback.

Organisationen
Den integrerande arenan och ditt ledarskap. Vilken organisation ingår du och ditt team i, har ni gemensamma värderingar, mål och visioner?

 

Vår filosofi

Helhet
Mänsklig utveckling är en naturlig och ständigt pågående rörelse. Mänskligt växande sker utifrån ett helhetsperspektiv. Vi är alla en helhet bestående av tankar, känslor, kropp och själ och vars samklang är viktigt för hur vi mår.

Kärna
Din utveckling sker via ditt inre och all kraft kommer inifrån, såväl motivation som frustration och motstånd. All utveckling börjar med dig själv – går du inte inom dig går du utan dig.

Medvetenhet
Ökad medvetenhet är grunden för personlig utveckling. Bara när du är medveten har du möjlighet att förändra och påverka.

Vilja
Mänsklig utveckling kräver förutom medvetenhet, kraft i form av vilja och handling. Att inte ha en vilja eller riktning är som att sitta i en eka utan åror. Medveten aktiv utveckling innebär att du själv väljer, att du själv tar ansvar och agerar.

Tydlighet
Tydlig kommunikation är en förutsättning för bra ledarskap och förbättrar alla typer av möten och relationer. Ökad medvetenhet innebär att tydliggöra inre och yttre processer för att kunna ha en inre och yttre dialog.

Frihet
När du väljer att vara regissör i ditt eget liv kan du skapa det du vill och välja det förhållningsätt som gynnar dig. Du får friheten att sitta tryggt i orkanens mitt och betrakta stormen när du agerar utifrån egna medvetna val.

 

Våra värderingar

  • Öppenhet
  • Tillit
  • Ödmjukhet
  • Respekt
  • Mod

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng